Järisyttävää suorituskykyä: Uusi Audi RS6 Avant (Päivitetty hintatiedoilla)

Päivitys 2.5.2013:
Audi RS6:n hinnaksi Suomessa on vahvistunut 181 923,17 euroa.

Päivitys 9.4.2013 Auto Bildin esittelyvideolla:

Alkuperäinen artikkeli 5.12.2012

Järisyttävää suorituskykyä: uusi Audi RS 6 Avant

Audin tytäryhtiön quattro GmbH:n rakentamat Audi RS -mallit edustavat kunkin mallisarjan ehdotonta huippua. Niinpä Audin uusi tuleva RS 6 Avant on todellinen superpakkaus: 4.0 TFSI V8-biturbo kehittää 412 kW (560 hv) ja vääntää maksimissaan 700 Nm. Kiihtyvyydeksi 0-100 km/h luvataan 3,9 sekuntia ja huippunopeudeksi peräti 305 km/h. Uusi RS 6 Avant on 100 kg edeltäjämallia kevyempi ja kulutuslukemat ovat samalla pudonneet huimat 40 prosenttia 9,8 litraan sadalle. Vaihteistona uutuudessa on kahdeksanvaihteinen tiptronic-automaatti.

Uudessa 4.0 TFSI V8 -moottorissa kaksikanavaiset turboahtimet on sijoitettu V-sylinteriryhmien väliin. Moottori on varustettu sylintereiden lepuutusjärjestelmällä (cylinder-on-demand), joka tasaisella kuormituksella kytkee sylinterit 2, 3, 5 ja 8 pois käytöstä. Start-Stop-pysäytys- ja käynnistysautomatiikka ja innovatiivinen lämmönhallinta auttavat lisäksi pitämään kulutuslukemat maltillisina moottorin huippusuorituskyvystä huolimatta.

Ensimmäisenä RS-mallina Audi RS 6 Avantissa on ilmajousitus, joka on suunniteltu nimenomaan tätä mallia varten. Perinteisillä kierrejousilla toteutettu Dynamic Ride Control -jousitus autoon on saatavana lisävarusteena. 20-tuumaiset pyörät ja tehokkaat, mutta kevyet jarrut takaavat erinomaisen otteen tiehen.

Kattava vakiovarustelu, johon kuuluvat mm. MMI Touch -kosketuspaneelilla varustettu Navigointi plus -järjestelmä ja tyylikkäästi verhoillut RS6-urheiluistuimet viimeistelevät RS 6 Avant -kokonaisuuden. Uutena värinä Audi RS 6 Avantin väripaletista löytyy jännittävä Daytonan harmaa mattaväri.

Uusi Audi RS 6 Avant ensiesitellään yleisölle Geneven autonäyttelyssä. Markkinoille ensimmäiset autot saapuvat kesäkuussa 2013.

Lähde: www.audi.fi, http://www.worldcarfans.com/ jaAutobild

JAA JUTTU / SHARE THIS:
Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

fifteen − 6 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.