Kesänopeusrajoitukset 2015

ID-1005980

Päivitys 26.3.2014:
Talvi- ja pimeän ajan alennetut nopeusrajoitukset poistetaan tänä vuonna koko maassa pääsiäisviikolla. Tarkoituksena on, että kaikkialla Suomessa on siirrytty kesänopeuksiin 2.4.2015 mennessä. Suurin sallittu ajonopeus käy ilmi tiellä olevasta nopeusrajoitusmerkistä.

Alkuperäinen artikkeli 23.3.2015:
Maaliskuun alusta lukien moottoriteiden vaihtuvat nopeusrajoitukset ovat sallineet hyvissä sääoloissa ja valoisaan aikaan kesäajan rajoituksen 120 km/h. käytön. Yöllä ja hämärän aikaan sekä kelin niin vaatiessa rajoitukset pidetään vielä talvinopeuksissa eli moottoriteillä 100 km/h tai mahdollisesti jopa alempina.

Uudenmaan ELY-keskuksen alueella vaihtuvia nopeusrajoitusmerkkejä on asennettu mm. Turun moottoritielle ja Kotkaan johtavalle valtatielle 7. Merkkien ohjauksesta vastaa Liikenneviraston Tieliikennekeskus vallitsevien olosuhteiden ja liikennetilanteen mukaan. Pimeässä ja huonoissa keliolosuhteissa nopeusrajoitukset pidetään edelleen alempina. Esim. Helsinki – Turku -valtatien moottoritieosuudella on voimassa sään ja kelin mukaan muuttuvat nopeusrajoitukset 120/100/80/60 km/h.

– Liikenneviraston viime syksyisen talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitusohjeen mukaisesti 120 km/h rajoitusta voidaan käyttää 1.3. alkaen moottoritiejaksoilla, joilla on sään ja kelin mukaan muuttuva nopeusrajoitus. Pimeässä ja huonoissa keliolosuhteissa 120 km/h on ehdottomasti liian suuri nopeus, eikä sitä niissä oloissa voida käyttää ennen kuin koko maantieverkolla siirrytään kesärajoituksiin. Keliolosuhteet voivat maaliskuussa muuttua nopeasti huonoiksi ja silloin myös moottoriteiden vaihtuvien rajoitusten jaksoilla palataan keliohjauksen perusteella talviajan rajoituksiin, sanoo Uudenmaan ELY-keskuksen liikenneturvallisuusvastaava Marko Kelkka.

Lähde: Uudenmaan ELY-keskus ja Liikennevirasto

JAA JUTTU / SHARE THIS:
Tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

9 − two =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.