Lakimies Petteri Snell kehottaa valittamaan tuontiautojen autoveropäätöksistä

scales_of_justice

Päivitys 19.12.2014: Lue päästöpohjaista autoveroa tuontiautoissa koskeva tuorein juttumme KHO:n päätöksestä tästä.

Kirjoitimme helmikuussa, kuinka Kouvolan hallinto-oikeus oli tyrmännyt päästöperusteisen autoveron tuontiautojen verotuksessa. Iltalehden mukaan tulli on hakenut muutosta päätökseen, joten lopullinen KHO:n ennakkoratkaisu asiassa saataneen vasta ensi vuonna. Iltalehden haastatteleman autoverotuksen asiantuntijalakimies Petteri Snellin mukaan taustalla on todennäköisesti myös valtion pyrkimys pelata lisää aikaa, jolloin valitusoikeus umpeutuu mahdollisimman monen tuontiautotapauksen kohdalla.

Autoveroasioissa valitusaika on kolme vuotta tuontiajankohdan kalenterivuoden päättymisestä lukien, joten viimeistään vuoden 2013 loppuun mennessä valitus tulee jättää kaikista vuonna 2010 verotetuista tuontiautoista. Autohullut.fi neuvoo valittamaan kaikista 2010 tai sen jälkeen verotetuista tuontiautoja koskevista verotuspäätöksistä aiemmassa kirjoituksessamme esitetyn mukaisesti.

Lähde: Iltalehti.fi

JAA JUTTU / SHARE THIS:
Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

About Toimitus

Autohullut.fi toimitus

One Response to Lakimies Petteri Snell kehottaa valittamaan tuontiautojen autoveropäätöksistä

  1. Auto vain pakosta says:

    Teidän ei pitäisi kannustaa turhien valitusten tekoon, mikä vain johtaa oikeuslaitoksen kuormittamiseen. Autoverotus on todettu moneen kertaan lailliseksi ja Suomi on historiallisesti jo muuttanut autoverolakia EU:n vaatimaan suuntaan. Rekisteröintiveron poisto tai siirtyminen käytön verotukseen aiheuttaisi vain sen, että köyhät joutuisivat maksamaan autoistaan entistäkin suurempaa välirahaa ja tällaisella muutoksella suosittaisiin vain rikkaimpia. Muutos rankaisisi halvan auton omistuksesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

18 + 12 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.