Mobilia: sympaattinen tieliikenne- ja automuseo Pirkanmaalla

Kansainvälisestikin tunnettu Mobilia on tieliikenne- ja automuseo Kangasalla, Pirkanmaalla, Tampereen lähistöllä. Parhaillaan siellä on Kahdella Pyörällä -moottoripyöräerikoisnäyttely. Näyttely jatkuu 30.11.2013 asti. Alueella on myös erillinen Rally Hall of Fame -näyttelytila. Alla kuvapoimintoja hienosta museosta.

1969 Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 “Waxenberger”. Aikoinaan Urpo Lahtisen ostama yksi kolmesta kilpa-autoksi valmistetusta 320hv harvinaisesta yksilöstä. Tämä auto on muutettu katulailliseksi.

1915 Rolls-Royce Silver Ghost 40/50. Mannerheimin virka-auto.

Tekniikan Maailman juhlavuosina poliisille lahjoittamat autot: TM-50, TM-35 ja TM-25. Kirkkaimpana tähtenä 395 hv Jaguar S Type R.

Aurakalustoa vuosien varrelta.

Poliisimoottoripyöriä.

1943 Zündapp KS 750 “Sotanorsu”.

1974 Harley-Davidson WL Servicar.

1921 Harley-Davidson  Model W Sport Twin

1964 Morris (BMC) Cooper S. Timo Mäkinen voitti tällä autolla Jyväskylän suurajot vuonna 1965.

1972 Alfa Romeo Montreal

1955 Zis 110. Presidentti Urho Kekkosen auto.

1987 Mercedes-Benz 500 SEL “panssaroitu turva-auto”. Presidentti Mauno Koiviston virka-auto, jossa ovat olleet kyydissä mm. paavi Johannes Paavali II ja Jasser Arafat.

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Mobilia: sympaattinen tieliikenne- ja automuseo Pirkanmaalla

  1. Kuvaaja says:

    Seuraavalla kerralla oikea kamera mkaan? Sillä kännykkäkamera ei ole kamera. Silmiä särkee kun katsoo näitä kuvia. Yritystä kuitenkin on. PS. Kännykkäkamerat tällaisissa tapauksissa saisi kieltää lailla.

    • Toimitus says:

      Kiitos kommentista. Kyseinen artikkeli oli ex tempore road trip artikkeli kesälomalla olevalta toimittajaltamme. Kokemus oli sen verran hauska, että katsoimme sen kiinnostavan lukijoita kuvien laadusta huolimatta. Autojen edessä olevat lasi-ikkunat rasvaisine sormenjälkineen eivät auttaneet asiaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code