Uusien autojen rekisteröinnit romahtivat jälleen helmikuussa

Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan Suomessa rekisteröitiin helmikuussa 7888 uutta henkilöautoa, joka on 25,8 % vähemmän kuin vuoden 2012 helmikuussa. Tiedotuskeskuksen mukaan lasku oli odotettu viime vuoden huhtikuun veromuutoksen vuoksi. Lisäksi tulevan maaliskuun ja huhtikuun myynneissä myynnin lasku tulee jatkumaan.

Autojen myynti on pitkään ollut Suomessa todella heikolla tasolla. Pelkästään yleisestä taloustilanteesta alhainen myynti ei johdu, vaan taustalla on myös jatkuvien autoveron muutosten aiheuttama epävarmuus ostajissa. Autoveron korottaminen huhtikuussa 2012 osui erityisen huonoon aikaan ja tämä johti autoverotuottojen selvään laskuun budjetoituun verojen kasvuun nähden. Todennäköisesti päin vastoin autoveroa alentamalla verotulot olisivat kasvaneet selvästi, kuten tapahtui vuonna 2002 autoverotuksen keventyessä.

Oman osansa tuovat myös käytettyjen autojen tuontiverotukseen liittyvät jatkuvat oikeudenkäynnit ja Suomelle langetetut tuomiot Euroopan Unionin tuomioistuimen  toimesta. Lisäksi hiljattain Kouvolan hallinto-oikeus ratkaisi päästöpohjaiseen autoverotukseen liittyvät tapaukset verovelvollisen eduksi, mikä on asettanut kyseenalaiseksi koko päästöpohjaisen autoverotuksen oikeuden- ja lainmukaisuuden.

Lähde: Autoalan tiedotuskeskus

JAA JUTTU / SHARE THIS:
Tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

About Toimitus

Autohullut.fi toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

3 + fifteen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.