Autotesti: Sähköinen 2013 Tesla Model S yllättää

Road and Track -lehti testasi uuden 2013 Tesla Model S -mallin ja ihastui. Teslan käyttösäteestä yhdellä latauksella ja luotettavuudesta on väitelty paljon New York Timesin murhaavan artikkelin jälkeen, mutta Road and Track -lehti kertoo Model S:n olevan kaunis, laadukkaasti valmistettu, viileä ja todella nopea.

Sähköautolla ajaminen on jo lähtökohtaisesti outoa. Ensinnäkään autossa ei ole pakoputkia. Toiseksi kaasuvaste on täysin viiveetön ja auto on lähes äänetön. Moottoritienopeuksissa ei melutasossa ole suurta eroa bensamoottoriin, toisin kuin hiljaa ajettaessa, koska nykyiset autot on äänieristetty niin hyvin.

Aloitetaan ensin auton huonoista puolista. Ajovalot mainittiin artikkelissa heikoiksi, autossa rämisi ajoittain, sateentunnistin ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla, takkontissa ei ole tavaratilan suojaverhoa, panoramakaton hallinnalle ei ole nappia, eikä autossa ole käynnistysnappia, joka tekee auton sammuttamisen vaikeaksi mikäli autoon haluaa jäädä istumaan ilman, että esim. puhallus on päällä samalla.

Toisaalta auton hyviä puolia on paljon. Ensinnäkään auto ei tuota pakokaasuja ja se on ensimmäinen sähköauto, jota voi todella verrata bensiinimoottoriseen autoon käytettävyydessä, nopeudessa ja hinnassa (USA:ssa). 17-tuumainen keskikonsolin kosketusnäyttö on upea ja Google Maps -navigointi toimii erinomaisesti. Säädettävä ilmajousitus on erinomainen ja isompiakin kuoppia on vaikea havaita ohjaamossa. Auto yllätti myös suorituskyvylään. Model S alitti valmistajan lupaaman kiihtyvyssarvon 4.4s 0-96km/h selkeästi. Road and Track totesi lopuksi Tesla Model S:n olevan Yhdysvaltojen lähihistorian tärkein auto. Sähköauto, joka todella toimii.

Katso myös video, jossa Tesla Model S Performance tekee ennätyksen varttimaililla: LINKKI

Teho, vääntö: 421 hv (310 kW), 600 Nm
Paino:1944 kg
Huippunopeus: 212 km/h
0-96 km/h: 4,1 s
0-193 km/h: 18,0 s
Varttimaili: 12,80 s

JAA JUTTU / SHARE THIS:
Tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

5 × four =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.