Neste Oil Rally Helsinki Battle 26.7.2014 (Päivitetty videoilla)

Päivitys 29.7.2014:
Videoita tapahtumasta.
1969273_665966130128252_1071271738_n

Neste Oil tuo heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Helsinkiin palasen aitoa MM-rallitunnelmaa. Vauhdikas koko perheen Neste Oil Ralli Helsinki Battle on Helsingin kesän yksi suurimmista yleisötapahtumista. Tänään julkaistu ratasuunnitelma tarjoaa kuskeille tiukkoja käännöksiä ja kiihdytyksiä.

Vuodesta 1994 alkaen Suomen MM-rallissa mukana ollut Neste Oil marssittaa heinäkuun lopussa Hietalahdenrantaan rakennetulle radalle koko liudan rallilegendoja ja -tähtiä kilpailemaan keskenään. Neste Oil Ralli Helsinki Battlen ratasuunnitelma on valmistunut; reitillä on luvassa kovia kiihdytyksiä ja tiukkoja auton pyörityksiä.

Kisan starttiviiva sijaitsee Hietalahden Neste Oilin liikenneaseman kohdalla, josta autot kiihdyttävät kohti Hietalahden toria. Matkalla kohti Merimakasiinin toista kääntöpistettä vastaan tulee vielä tiukka 360 asteen pyörähdys.

Nelinkertainen maailmanmestari, rallilegenda Tommi Mäkinen on tutustunut huolella ratasuunnitelmaan. Ratkaisevat kohdat ovat Mäkisen mukaan erityisesti päätyjen kääntöpisteet sekä liikenneympyrä, jossa autoa pyöräytetään ympäri 360 astetta. 19-kertainen MM-osakilpailuvoittaja Markku Alén uskoo, että lyhyelläkin radalla saadaan kunnon kisa aikaan.

– Aina kun ajetaan kelloa vastaan, niin siitä tulee rajumpaa. Jokainen laittaa kaiken peliin, Alén vakuuttaa. Alénin ja Mäkisen lisäksi ajopuvun pukevat ylleen moninkertaiset rallimestarit Marcus Grönholm ja Juha Kankkunen.

Aiempien vuosikymmenien rallilegendat saavat kovan haasteen nykypäivän tähdiltä. Mukana nähdään Suomen ykköskuskien Jari-Matti Latvalan ja Mikko Hirvosen johdolla koko rallin MM-sarjan kärkikaarti, kuten sarjaa ylivoimaisesti johtava Ranskan Sébastien Ogier.

Koko perheen ilmaistapahtuma
Lauantaina 26.7. ajettavaan Neste Oil Ralli Helsinki Battleen odotetaan yli 20 000 katsojaa, mikä nostaa sen yhdeksi Helsingin kesän suosituimmista ilmaistapahtumista. Yleisö pääsee seuraamaan ajosuorituksia rata-alueen reunoilta, ja betoniset turva-aidat varmistavat katsojien turvallisuuden. Alueelta löytyvä perhekatsomo tarjoaa perheen pienimmille paremmat näkymät rata-alueelle ja kilpailutapahtumiin.

Päivitys 17.7.2014:

Ennen varsinaista kilpailua radalle kaasuttaa Juha Kankkunen ainutlaatuisella vuoden 1985 Audi S1 -autollaan. Tätä B-ryhmän autoa ei ole nähty julkisuudessa kuin kahdesti tämän vuosituhannen puolella. Kansainvälisestikin nämä menneiden vuosikymmenien MM-sarjan menopelit ovat keräilyharvinaisuuksia ja niiden myyntihinnat liikkuvat noin miljoonassa eurossa.

Harvinaisilla B-ryhmän autoilla ei ole ajettu MM-sarjassa kilpaa vuoden 1986 jälkeen. Lasikuitukorilla, putkirungolla ja 200 litran bensatankilla varustetuissa autoissa on peräti 600 hevosvoimaa. Nykypäivän WRC-autoissa hevosvoimia on puolet vähemmän, mutta vastaavasti nykyautojen turvallisuus ja ajettavuus ovat kehittyneet vuosien aikana merkittävästi.

– Kyllä niissä autoissa on eroa kuin yöllä ja päivällä. En uskaltaisi mennä B-ryhmän autolla enää puiden väliin. Suoralla tiellä ne kulkevat lujaa, mutta ovat muuten hankalia ajattavia, Kankkunen toteaa keräilyharvinaisuudestaan.

Aikataulu 26.7.2014:
11.00 Tapahtuma alkaa
15.00 Kilpailu alkaa
17:30 Tapahtuma päättyy

Kartta:
nestebattle

Kaikilla kuskeilla on käytössään rallin MM-sarjasta tutut WRC-autot. Yleisö pääsee tutustumaan aitoihin kisa-autoihin lähietäisyydeltä Hietalahden torille rakennetussa huoltoparkissa.

Pysäköinti ja julkinen liikenne:

nestebattlebussi1 nestebattlebussi2 nestebattlepysäköinti

Katso myös Autohullut.fi 2014 Neste Oil Rally -tietopaketti/info: LINKKI

Lähde:
Neste Oil Ralli Helsinki Battle -tapahtuman Facebook-sivu tästä

JAA JUTTU / SHARE THIS:
Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

five × 5 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.