Volvolta uusia turvatekniikoita vuonna 2014 esiteltävään XC90 maasturiin (Päivitetty videolla)

Päivitys 31.7.2013:
Drive it! tutustuu Volvon turvatekniikoihin.

Alkuperäinen artikkeli 5.7.2013:

Volvon mukaan loppuvuonna 2014 esiteltävässä XC90 maasturissa on lukuisia uusia turva- ja mukavuustekniikoita. Volvon lehdistötiedotteen mukaan uudessa automallissa on ensimmäistä kertaa Volvossa nähtävä itsenäinen ohjaus onnettomuuksien välttämiseksi sekä ajomukavuuden lisäämiseksi. Uusia teknologioita ovat muun muassa:

  • Jalankulkijoiden tunnistus pimeässä.  Jalankulkijoiden tunnistus on yhdistetty automaattiseen jarrutustoimintoon onnettomuuksien välttämiseksi ja tekniikka toimii myös pimeässä. Toiminto tunnistaa jalankulkijoiden lisäksi myös muut ajoneuvot ja pyöräilijät.
  • Tienreunan ja kaiteen tunnistus ohjausavustimella. Tekniikka tunnistaa, milloin auto on ajautumassa tien reunan yli, jolloin avustin puuttuu ohjaukseen ja ohjaa auton takaisin tielle. Teknologiassa tunnistetaan ensimmäistä kertaa varsinaisen tien reuna pelkkien kaistamerkintöjen sijasta. Avustin toimii tällöin myös teillä, joilla ei ole tienreunamerkintöjä.
  • Adaptiivinen vakionopeudensäädin ohjausavustimella. Avustin seuraa edellä olevaa liikennettä ja automaattisesti sopeutuu liikennerytmiin.
  • Eläintörmäysvahinkojen vähentäminen. Tekniikka tunnistaa tiellä olevat eläimet sekä pimeässä että valoisalla ja vähentää joko törmäysnopeutta tai estää törmäyksen kokonaan.

Volvon tavoitteena on vähentää onnettomuuksia vuoteen 2020 mennessä siten, että tieliikennekuolemien ja vakavien loukkaantumisten määrä uusissa Volvo-autoissa saataisiin vähennettyä nollaan.

49876_1_5.aspx

Lähde: Volvo ja deutschewelleenglish

JAA JUTTU / SHARE THIS:
Tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

About Toimitus

Autohullut.fi toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

eighteen − fifteen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.